Procedura de reclamatii

Magazinului online emszero.ro

(companiei RationalFans s.r.o.)

AVEȚI O RECLAMAȚIE? VĂ RUGĂM SĂ NE INFORMAȚI MAI ÎNTÂI PRIN EMAIL LA EMSZERO.RO@GMAIL.COM

Fiecare caz are specificul său, vom încerca să găsim cea mai potrivită soluție pentru situația dumneavoastră.

Dacă este necesar să returnați produsul la depozitul nostru, vă rugăm să-l trimiteți la adresa:

Rationalfans s.r.o.
Za farou 43a
Troubsko 664 41

Depozitul funcționează în zilele lucrătoare, toți transportatorii îl cunosc, deci livrarea nu este o problemă. Pe colet scrieți vizibil RECLAMAȚIE.

Textul integral al regulamentului de reclamații este disponibil mai jos.


1. DISPOZIȚII INTRODUCTIVE

1.1. Obiectul regulamentului de reclamații.
Acest regulament de reclamații al companiei RationalFans s.r.o., cu sediul în Troubsko, Za farou 43a, cod poștal 664 41, ID: 073 53 171, înregistrată la Registrul Comerțului al Tribunalului Regional din Brno, secțiunea C, nr. 107725 (denumită în continuare „emszero.cz” sau „noi”), reglementează drepturile și obligațiile companiei RationalFans s.r.o. care decurg din livrarea defectuoasă în cadrul vânzării de bunuri prin magazinul online EMSzero, operat la adresa web www.emszero.ro (denumit în continuare „magazin online”), precum și drepturile și obligațiile persoanelor fizice și juridice, respectiv ale autorităților publice, care decurg din livrarea defectuoasă la achiziționarea produselor din magazinul online (denumite în continuare „clienți”).

1.2. Consumatori, antreprenori, non-antreprenori.
Clientul poate avea statutul de consumator, antreprenor sau non-antreprenor:

  • Consumator: persoană fizică care acționează în afara activității sale economice sau profesionale independente.
  • Non-antreprenor: persoană juridică ce nu acționează în cadrul unei activități economice sau profesionale independente.
  • Antreprenor: persoană fizică sau juridică ce acționează în cadrul unei activități economice sau profesionale independente.

1.3. Legislație aplicabilă.
Acest regulament de reclamații este elaborat în conformitate cu Legea nr. 89/2012, Codul Civil, cu modificările ulterioare (denumită în continuare „Codul Civil”) și Legea nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările ulterioare (denumită în continuare „Legea privind protecția consumatorilor”). Drepturile și obligațiile nereglementate expres de acest regulament sunt guvernate de dispozițiile aplicabile din Codul Civil și, în cazul consumatorilor, de dispozițiile relevante din Legea privind protecția consumatorilor.

1.4. Termeni și condiții generale.
Acest regulament este parte integrantă a Termenilor și Condițiilor generale ale magazinului online EMSzero.cz, disponibile la:
https://www.emszero.ro/termeni-si-conditii/ (denumite în continuare „termeni și condiții generale”).

1.5. Acordul clientului.
Prin încheierea unui contract prin intermediul magazinului online cu compania RationalFans, clientul confirmă că a luat cunoștință de acest regulament și că este de acord cu conținutul său în întregime.


2. RECLAMAȚII ALE DEFECTELOR DE PRODUSE DE CĂTRE CONSUMATORI

2.1. Domeniul de aplicare.
Această secțiune se aplică doar dacă sunteți consumator și reglementează răspunderea noastră legală pentru defectele produselor, precum și drepturile și obligațiile rezultate din livrarea defectuoasă.

2.2. Răspunderea pentru defectele produselor.
Ne asumăm răspunderea că produsele livrate sunt conforme în momentul recepționării. În special, garantăm că:

  • Produsele au caracteristicile convenite.
  • Produsele sunt adecvate scopului lor obișnuit, inclusiv respectarea normelor legale sau tehnice aplicabile.
  • Produsele sunt livrate cu accesorii și documentație corespunzătoare.


    2.2.1. Produsele sunt potrivite pentru scopul pentru care produsele de acest tip sunt utilizate în mod obișnuit, ținând cont de drepturile terților, prevederile legale, standardele tehnice sau codurile de conduită din industrie, în absența standardelor tehnice;
    2.2.2. Produsele, prin cantitate, calitate și alte caracteristici, inclusiv durabilitate, funcționalitate, compatibilitate și siguranță, corespund caracteristicilor obișnuite ale produselor de același tip pe care le puteți aștepta în mod rezonabil, inclusiv declarațiilor publice făcute de noi sau de alte persoane din același lanț contractual (de exemplu, producător), în special în reclame sau etichete, dacă suntem conștienți de astfel de declarații;
    2.2.3. Produsele sunt livrate împreună cu accesorii, inclusiv ambalaje, instrucțiuni de montaj și alte ghiduri de utilizare pe care le puteți aștepta în mod rezonabil;
    2.2.4. Produsele corespund ca și calitate sau execuție cu mostrele sau modelele furnizate înainte de încheierea contractului.

    2.3. Răspunderea pentru defecte cauzate de montaj sau instalare.
    Ne asumăm răspunderea pentru defectele cauzate de montajul sau instalarea necorespunzătoare, realizate de noi sau sub responsabilitatea noastră conform contractului. Această răspundere se aplică și în cazul în care montajul sau instalarea a fost realizată de dvs., iar defectul s-a produs din cauza unor instrucțiuni necorespunzătoare furnizate de noi.

    2.4. Limitarea răspunderii.
    Nu suntem responsabili pentru:
    2.4.1. Defectele produselor vândute la un preț redus pentru care reducerea a fost convenită;
    2.4.2. Uzura produselor cauzată de utilizarea obișnuită;
    2.4.3. Defectele produselor utilizate, în conformitate cu gradul de utilizare anterioară;
    2.4.4. Defectele produselor care rezultă, în special pentru produse perisabile, din natura lor;
    2.4.5. Defectele despre care ați fost informat înainte de recepția produselor;
    2.4.6. Defectele cauzate de dvs.;
    2.4.7. Incompatibilitatea componentelor vândute cu alte componente care nu au fost aprobate de noi sau de producător, cu excepția cazului în care compatibilitatea a fost expres convenită înainte de achiziție.

    2.5. Termen pentru revendicarea drepturilor din livrarea defectuoasă.
    Aveți obligația să verificați produsele cât mai curând posibil după livrare pentru a constata caracteristicile și cantitatea acestora. Drepturile privind defectele produselor trebuie să fie revendicate fără întârziere, de îndată ce puteți constata defectele. Puteți reclama un defect care apare în termen de 2 ani de la recepția produselor, iar pentru produsele utilizate în termen de 1 an. În caz contrar, drepturile dvs. expiră.

    2.6. Dovada defectelor.
    Dacă un defect apare în termen de 1 an de la recepție, se presupune că produsul a fost defect la momentul recepției, cu excepția cazului în care natura defectului exclude acest lucru. După trecerea unui an, este responsabilitatea dvs. să demonstrați că produsul a fost defect la momentul recepției.

    2.7. Drepturile dvs. în caz de defecte.
    Dacă un produs prezintă un defect, aveți dreptul să solicitați remedierea acestuia prin:
    2.7.1. Furnizarea unui produs nou fără defect; sau
    2.7.2. Repararea produsului.

    Nu aveți dreptul de a alege metoda de remediere dacă aceasta este imposibilă sau disproporționat de costisitoare în comparație cu cealaltă opțiune, ținând cont de natura defectului și de valoarea produsului fără defect.

    2.8. Dreptul nostru de a refuza remedierea defectului.
    Avem dreptul de a refuza remedierea defectului dacă aceasta este imposibilă sau disproporționat de costisitoare, luând în considerare natura defectului și valoarea produsului.

    2.9. Dreptul de a solicita o reducere rezonabilă sau de a rezilia contractul.
    Aveți dreptul de a solicita o reducere de preț sau rezilierea contractului în următoarele cazuri:
    2.9.1. Dacă refuzăm să remediem defectul sau nu-l remediem într-un timp rezonabil sau fără inconveniențe semnificative pentru dvs.;
    2.9.2. Dacă defectul apare în mod repetat;
    2.9.3. Dacă defectul constituie o încălcare semnificativă a contractului;
    2.9.4. Dacă este evident că defectul nu va fi remediat într-un timp rezonabil sau fără inconveniențe semnificative.

    Reducerea rezonabilă se calculează ca diferența dintre valoarea produsului fără defect și produsul defect primit. Nu puteți rezilia contractul dacă defectul este minor.

    2.10. Procedura de reclamație.
    Dacă doriți să vă exercitați drepturile privind defectele produselor, trebuie să reclamați defectul și să ne predați produsul pentru verificarea reclamației. Puteți face acest lucru cel mai bine prin:
    2.10.1. Expedierea produsului la adresa sediului nostru;
    2.10.2. Predarea personală a produsului la adresa sediului nostru;
    2.10.3. Dacă pe documentul produsului, pe ambalaj sau pe site-ul nostru este specificată o altă persoană desemnată pentru reparație (de exemplu, un service), reclamația se poate face direct la acea persoană.

    Dacă natura produsului face imposibilă predarea acestuia pentru reclamație (de exemplu, din cauza dimensiunilor mari sau a faptului că este integrat și nu poate fi demontat), contactați-ne prin telefon sau e-mail, iar noi vă vom oferi instrucțiuni privind pașii următori.

    2.11. Cerințe pentru reclamație.
    Produsul trebuie predat într-o stare care să permită evaluarea corectitudinii reclamației; produsul nu trebuie să fie nejustificat de murdar. În cazul unei reclamații, trebuie să:
    2.11.1. Dovediți că produsul a fost achiziționat de la noi;
    2.11.2. Specificați defectul produsului și modul în care se manifestă acesta;
    2.11.3. Indicați metoda de remediere a defectului pe care o solicitați (vezi art. 2.7);
    2.11.4. Furnizați datele dvs. de identificare și contact pentru comunicarea privind soluționarea reclamației;
    2.11.5. Specificați modul în care doriți să primiți produsul după soluționarea reclamației (ridicare personală sau expediere la o adresă).

    2.12. Confirmarea primirii reclamației.
    Imediat ce primim reclamația dvs., vă vom emite o confirmare scrisă care va conține: data depunerii reclamației, conținutul acesteia, metoda solicitată de soluționare și datele dvs. de contact pentru notificarea soluționării reclamației.

    2.13. Soluționarea reclamației.
    Reclamația dvs., inclusiv remedierea defectului, va fi soluționată în termen de 30 de zile de la primirea acesteia, cu excepția cazului în care convenim împreună o perioadă mai lungă. Veți fi informat cu privire la soluționarea reclamației în acest interval, iar produsul vă va fi returnat în același mod în care a fost predat pentru reclamație, cu excepția cazului în care solicitați altă metodă de returnare conform art. 2.11.5. Dacă reclamația nu este soluționată în termen, aveți dreptul să reziliați contractul sau să solicitați o reducere rezonabilă a prețului conform art. 2.9.1. Dacă reclamația este aprobată, perioada pentru revendicarea drepturilor din livrarea defectuoasă conform art. 2.5 se prelungește cu timpul necesar soluționării reclamației.

    2.14. Rambursarea cheltuielilor legate de reclamație.
    Dacă reclamația dvs. este aprobată, aveți dreptul la rambursarea costurilor necesare pe care le-ați suportat în mod justificat pentru a vă exercita drepturile privind defectele produselor. Dacă reclamația implică demontarea produsului montat în mod corespunzător înainte de apariția defectului, vom efectua demontarea și remontarea produsului reparat sau nou sau vă vom rambursa costurile aferente. Dacă reclamația este respinsă, avem dreptul la rambursarea costurilor necesare pentru returnarea produsului dvs. Dacă nu ridicați produsul reclamat într-un termen rezonabil după ce v-am notificat că reclamația a fost soluționată, vi se va percepe o taxă de depozitare de 10 CZK pentru fiecare zi începută.

    2.15. Confirmarea soluționării reclamației.
    După soluționarea reclamației, vă vom emite o confirmare scrisă care va conține: data și metoda soluționării reclamației, inclusiv confirmarea reparației și durata acesteia, sau o justificare scrisă pentru respingerea reclamației.


    3. RECLAMAȚII ALE DEFECTELOR DE PRODUSE DE CĂTRE ANTREPRENORI ȘI NON-ANTREPRENORI

    3.1. Domeniul de aplicare.
    Această secțiune se aplică numai dacă sunteți antreprenor sau non-antreprenor și reglementează răspunderea noastră pentru defectele produselor.

    3.2. Răspunderea pentru defectele produselor.
    Vom livra produsele în cantitatea, calitatea și execuția convenite. În absența unui acord specific, produsele vor fi livrate într-o calitate și execuție adecvată scopului evident din contract sau, în lipsa acestuia, scopului obișnuit.

    Dacă cantitatea este specificată aproximativ, cantitatea exactă va fi stabilită de noi. În cazul în care produsul prezintă un defect în momentul transferului riscului către dvs., suntem răspunzători pentru acesta. Aceasta nu se aplică dacă defectul putea fi observat cu diligența obișnuită la momentul încheierii contractului.

    3.3. Limitarea răspunderii.
    Nu suntem responsabili pentru:
    3.3.1. Defectele produselor vândute la un preț redus pentru care reducerea a fost convenită;
    3.3.2. Uzura produselor cauzată de utilizarea obișnuită;
    3.3.3. Defectele produselor utilizate, în conformitate cu gradul de utilizare anterioară;
    3.3.4. Defectele produselor care rezultă, în special pentru produse perisabile, din natura lor;
    3.3.5. Defectele despre care ați fost informat înainte de recepția produselor;
    3.3.6. Defectele cauzate de dvs.;
    3.3.7. Incompatibilitatea componentelor vândute cu alte componente care nu au fost aprobate de noi sau de producător, cu excepția cazului în care compatibilitatea a fost convenită expres.

    3.4. Termen pentru revendicarea drepturilor din livrarea defectuoasă.
    Trebuie să verificați produsele cât mai curând posibil după livrare pentru a constata caracteristicile și cantitatea acestora. Drepturile privind defectele trebuie să fie revendicate fără întârziere, de îndată ce puteți constata defectele. Termenul maxim pentru a revendica drepturile din defecte este de 6 luni pentru defectele evidente și de 2 ani pentru defectele ascunse de la predarea produsului. În caz contrar, drepturile dvs. expiră.

    3.5. Drepturile dvs. în caz de încălcare nesemnificativă a contractului.
    Dacă defectul constituie o încălcare nesemnificativă a contractului, aveți dreptul să:
    3.5.1. Solicitați remedierea defectului; sau
    3.5.2. Solicitați o reducere rezonabilă a prețului.

    Dacă nu ne informați cu privire la dreptul pe care doriți să-l exercitați, vom remedia defectul fie prin reparație, fie prin furnizarea unui produs nou sau completarea a ceea ce a fost omis. Opțiunea dvs. nu poate fi schimbată ulterior fără acordul nostru.

    3.6. Drepturile dvs. în caz de încălcare semnificativă a contractului.
    Dacă defectul constituie o încălcare semnificativă a contractului, aveți dreptul să:
    3.6.1. Solicitați remedierea defectului prin furnizarea unui produs nou fără defect sau completarea celor lipsă;
    3.6.2. Solicitați remedierea defectului prin reparație;
    3.6.3. Solicitați o reducere rezonabilă a prețului; sau
    3.6.4. Reziliați contractul.

    O încălcare semnificativă este considerată atunci când defectul este de așa natură încât, dacă ați fi fost conștient de el, nu ați fi încheiat contractul. În alte cazuri, încălcarea este considerată nesemnificativă. Dacă nu ne informați cu privire la opțiunea dvs. atunci când raportați defectul, veți avea aceleași drepturi ca în cazul unei încălcări nesemnificative a contractului.

    3.7. Imposibilitatea de a solicita rezilierea contractului sau un produs nou.
    Nu puteți solicita rezilierea contractului sau un produs nou dacă nu puteți returna produsul în starea în care l-ați primit. Aceasta nu se aplică dacă:
    3.7.1. Starea produsului s-a schimbat în urma inspecției pentru constatarea defectului;
    3.7.2. Ați utilizat produsul înainte de descoperirea defectului;
    3.7.3. Imposibilitatea returnării produsului în starea inițială nu este cauzată de acțiunile sau omisiunile dvs.;
    3.7.4. Produsul a fost vândut înainte de descoperirea defectului, consumat sau modificat în cursul utilizării normale. În astfel de cazuri, returnați ceea ce mai poate fi returnat și compensați valoarea pentru partea care nu poate fi returnată.

    3.8. Procedura de reclamație.
    Dacă doriți să vă exercitați drepturile privind defectele produselor, trebuie să reclamați defectul și să predați produsul pentru verificare. Puteți face acest lucru prin:
    3.8.1. Expedierea produsului la adresa sediului nostru;
    3.8.2. Predarea personală a produsului la adresa sediului nostru.

    Dacă natura produsului face imposibilă predarea acestuia pentru reclamație, contactați-ne prin telefon sau e-mail, iar noi vă vom oferi instrucțiuni privind pașii următori.

    3.9. Cerințe pentru reclamație.
    Produsul trebuie predat într-o stare care să permită evaluarea corectitudinii reclamației. În cazul unei reclamații, trebuie să:
    3.9.1. Dovediți că produsul a fost achiziționat de la noi;
    3.9.2. Specificați defectul produsului și modul în care se manifestă;
    3.9.3. Indicați metoda de soluționare a reclamației (alegerea metodei nu poate fi modificată ulterior fără acordul nostru);
    3.9.4. Furnizați datele dvs. de identificare și contact pentru comunicarea privind soluționarea reclamației;
    3.9.5. Specificați modul în care doriți să primiți produsul după soluționarea reclamației (ridicare personală sau expediere la o adresă).

    3.10. Soluționarea reclamației.
    Reclamația va fi soluționată în termen de 45 de zile de la primirea acesteia. Veți fi informat cu privire la soluționarea reclamației, iar produsul vă va fi returnat în același mod în care a fost predat, cu excepția cazului în care convenim asupra unei alte metode de returnare. Dacă reclamația este aprobată, termenul pentru revendicarea drepturilor dvs. se prelungește cu timpul necesar soluționării reclamației.

    3.11. Rambursarea cheltuielilor legate de reclamație.
    Dacă reclamația este aprobată, aveți dreptul la rambursarea costurilor necesare pe care le-ați suportat. Dacă reclamația este respinsă, avem dreptul să recuperăm costurile legate de returnarea produsului dvs. Dacă nu ridicați produsul reclamat într-un termen rezonabil, se percepe o taxă de depozitare de 10 CZK pe zi.

     

    4. GARANȚIA PENTRU CALITATE

    4.1. Garanția pentru calitate.
    Vă informăm că nu oferim nicio garanție specială pentru calitate pentru produsele pe care le vindem. Cu toate acestea, o garanție pentru calitate poate fi oferită de către un alt furnizor (a se vedea art. 4.2.), în cazul în care acesta declară că vă va satisface peste drepturile legale privind defectele produselor, de exemplu prin rambursarea prețului de achiziție, înlocuirea produsului sau repararea acestuia, sau prin oferirea unui serviciu asociat în cazul în care produsul nu îndeplinește caracteristicile specificate în declarația de garanție (certificatul de garanție). O astfel de garanție poate apărea și printr-o declarație în publicitate, disponibilă cel târziu la momentul încheierii contractului.

    4.2. Furnizorul garanției.
    Vă atragem atenția că furnizorul garanției poate să nu fim noi, ci, de exemplu, producătorul produsului sau altă persoană. Informațiile despre furnizorul garanției pot fi găsite în declarația de garanție (certificatul de garanție), dacă aceasta se aplică produsului achiziționat.

    4.3. Garanția în cazuri speciale.
    Dacă furnizorul garanției garantează că produsul își va păstra funcțiile și performanțele pe o anumită perioadă de utilizare obișnuită, aveți dreptul, în cadrul acestei garanții, cel puțin la furnizarea unui produs nou fără defecte sau la repararea produsului. Același efect îl are și indicarea unei perioade de garanție sau a duratei de utilizare a produsului pe ambalajul produsului de către producător.

    4.4. Exercitarea drepturilor din garanție.
    Dacă producătorul produsului (sau alt furnizor al garanției) oferă o garanție pentru calitate sau alte beneficii similare pentru produsul oferit în magazinul nostru online, sunteți obligat să vă exercitați drepturile direct față de producător (sau furnizorul garanției) care oferă această garanție. Defectele acoperite de garanție trebuie reclamate în perioada specificată în certificatul de garanție. Vă informăm că drepturile care decurg dintr-o astfel de garanție pentru calitate sau alte beneficii similare oferite de producător (sau alt furnizor al garanției) nu sunt reglementate de prezentul regulament de reclamații sau de termenii și condițiile noastre.


    5. DISPOZIȚII FINALE

    5.1. Soluționarea litigiilor cu consumatorii.
    Dacă sunteți consumator, vă informăm că litigiile de consum rezultate din prezentul regulament de reclamații sau legate de acesta pot fi soluționate, în conformitate cu prevederile articolelor § 20d și următoarele, respectiv § 20n și următoarele din Legea nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, prin intermediul Inspecției Comerciale Cehe ca autoritate competentă pentru soluționarea alternativă a litigiilor. Adresa web a acestei autorități este: https://www.coi.cz/.

    De asemenea, consumatorul poate utiliza platforma pentru soluționarea litigiilor online pusă la dispoziție de Comisia Europeană la adresa: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

    5.2. Disponibilitatea regulamentului de reclamații.
    Acest regulament de reclamații este disponibil pe site-ul nostru:
    https://www.emszero.ro/procedura-de-reclamatii/.

    5.3. Intrarea în vigoare.
    Acest regulament de reclamații intră în vigoare la data de 1.9.2024 și înlocuiește orice regulamente de reclamații anterioare emise de compania RationalFans.